gipszkarton csavar

Az akkus gipszkarton csavarbehajtó kiváló szolgálatot tesz

Az akkus gipszkarton csavarbehajtó tipikusan olyan célszerszám, ami eredetileg professzionális munkavégzésre lett tervezve, de ma már szinte minden háztartásban megtalálható. A csavarozó népszerűségének több oka is van. Először is, első számú segítőtárs a gipszkartonozásban, ami többek között az egyszerűségének és praktikusságának köszönhetően ma a legnépszerűbb burkolási megoldásnak számít. Másrészt az akkus gipszkarton csavarbehajtó egyéb, kevésbé célspecifikus barkácsolási feladatok elvégzésére is kiváló.

Mindegy, melyik akkus gipszkarton csavarbehajtó kerül a kosárba?

Nagy általánosságban véve kétféle akkus gipszkarton csavarbehajtót különböztetünk meg, attól függően, milyen célt szolgál majd. Otthoni, nem rendszeres használatra tökéletesen megteszi egy viszonylag kisebb teljesítményű kompakt gép is. Amennyiben a választott csavarozó az építőipari szférában nap mint nap lesz próbára téve, egy robosztusabb, profi gyártmányra lesz szükség.

Könnyebb a munka egy jó szerszámmal

Egyes akkus gipszkarton csavarbehajtók árai között akár több tízezer forintnyi különbség is lehet, viszont jóval észszerűbb, ha vásárláskor az árcédula helyett inkább a fontosabb paraméterekre fókuszálunk. Egy 14-18 V-os Li-Ion akkumulátor gyorsan töltődik és hosszú ideig használható. Otthoni használatra bőven elég a 2500/perc fordulatszám, illetve 30-50 Nm forgatónyomaték. Az apró, de annál hasznosabb extrák is jól jöhetnek még, mint a szénkefe mentes motor, a fordulatszabályozás vagy éppen a LED világítás.

Gyorsan és sokat – a táras gipszkarton csavarozó

 

Az építőiparban nincs helye a pepecselésnek, főleg, ha a megrendelő és a főnök is a nyakunkban liheg. Ahhoz, hogy a munka gördülékenyen folyjon, táras gipszkarton csavarozóra lesz szükség. Egy ilyen „nagyágyú” 4000 lökésre képes percenként, valamint az integrált csavardőlésgátló mechanizmusának hála, a precizitása is biztosítva van. A jobb minőségű csavarozók feje gumírozott, így még véletlenül sem tudjuk felsérteni a munkafelületet, ráadásul a jobb tapadás is az előnyünkre szolgál.

Az automata gipszkarton csavarozó adapterének elévülhetetlen érdemei vannak

A táras csavarbehajtó titka az automata gipszkarton csavarozó adapterében van. A külön is felszerelhető adagolóba ugyanis egy csavarokkal tele magazin csatlakozik, ami biztosítja a folyamatos ellátást, így egy pillanatra sem kell leállni a munkával. Válassza tehát bármelyik változatát is az akkus gipszkarton csavarbehajtóknak, mert egészen biztosan nem fog csalódni ezekben a nagyszerű munkagépekben!