Gyerekszoba ötletek átalakításhoz

Avagy, hogy legyen kicsit kreatívabb a gyermek birodalma? – Semmi akadálya annak, hogy a csemetéje birodalmát egy kicsit kreatívabbá, izgalmasabbá varázsolja, hiszen a gyerekszoba ötletek egész tárházából válogathat. Legfeljebb csak egy kis kreativitásra és szépérzékre van szükség ahhoz, hogy tökéletes végeredményt érjen el. Ha kíváncsi rá, hogy milyen megoldások vannak, akkor tartson velünk, ebben az írásunkban ugyanis ezt a témát vesszük górcső alá!

Téma alapú dekoráció

Sokszor azon áll vagy bukik a gyerekszoba felújítása, hogy mennyire gondolkodunk nagyban, hogy van-e stratégiánk, ami mentén alakítjuk a teret? Nagymértékben megkönnyítjük a munkánkat, ha egy konkrét téma mentén haladunk, ilyen lehet például a csemeténk kedvenc rajzfilmje vagy a legkedvesebb hobbija. Átvehetjük az adott téma színeit, mintáit, karaktereit, és díszíthetjük velük a falakat, az ágyat, a polcokat. És persze annak sincs akadálya, hogy a hozzá illő díszeket, képeket, játékokat és egyéb dekorációkat is felhasználjuk arra, hogy különlegessé tegyük a szobát. A lényeg, hogy tartsuk magunkat az adott tematikához!

Kreatív falak

A gyerekszoba ötletek sorából természetesen nem hagyhatjuk ki a falakat érintő kreatív megoldásokat. Krétatábla festék használatával például lefesthetünk egy nagyobb falrészt, amire a csemeténk bátran írhat, rajzolhat. Léteznek egyedi dekorációs matricák is, amiket szintén felhasználhatunk arra, hogy kicsit különlegesebb megjelenést adjunk a falaknak. Ezeket egyszerűen csak fel kell ragasztani egy olyan részre, ahol szépen mutatnak.

Színes falmatrica gyerekszobába

 

A falmatricák is egyszerű, mégis nagyszerű lehetőséget teremtenek a gyerekszoba díszítésére, felújítására. Ma már rengeteg különleges változat közül lehet választani, vannak például állatfigurások, virágosak, de találhatunk olyanokat is, amiken mesék, rajzfilmek főhősei díszelegnek. A lényeg, hogy olyat válasszunk, ami tetszik a csemeténknek, és ami színben, stílusban passzol a többi kiegészítőhöz, bútorhoz.

Átalakítható bútorok

Ami a berendezést illeti sokféle elemes ifjúsági bútor közül választhatunk, amiket a kedvünk szerint tudunk kombinálni egymással. Mindenféle bútordarab megtalálható köztük, többek között például íróasztal, szekrény, polc, sőt még akár komód és könyves szekrény is. És a legjobb, hogy ugyanolyan stílusban, színben készülnek, aminek köszönhetően jól mutatnak egymás mellett. Az elhelyezésükkel kapcsolatban pedig bátran szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, úgy rendezhetjük el, ahogy a legpraktikusabb a gyerkőcünk számára. Ha pedig megunja a koncepciót, vagy egy kis változatosságra vágyik, akkor más helyet is találhatunk számukra, ugyanis egymástól függetlenül is mozgathatóak.

Funkcionális tárolás

A gyerekszoba ötletek között megtaláljuk a kreatív tárolási megoldásokat is, hiszen egy kamasz szoba tele van olyan holmikkal, amiket el kell helyezni, és a megfelelő módon kell rendszerezni. E tekintetben is nagyon sok lehetőség van, használhatunk például polcokra helyezhető műanyag vagy textil dobozokat, amik szépen illenek a szoba stílusához. A földre tehető, nagyobb méretű tároló egységeket is felhasználhatjuk arra, hogy dekoráljunk velük, illetve, hogy praktikusabbá tegyük a gyerekszobát.

Kreatív könyvtár

Itt még nincs vége a gyerekszoba ötleteknek, hiszen még nem beszéltünk a kreatív könyvtárról, ami szintén nagyon egyszerű, mégis különleges megoldás. És a legjobb benne, hogy csak a saját fantáziánk szabhat határt annak, hogy hogyan alakítjuk ki, illetve milyen módon dekoráljuk. Kijelölhetünk például egy polcot vagy egy polcos szekrényt arra, hogy elhelyezzük a lurkónk könyveit rajta, amiket színek szerint is egymás mellé rendezhetünk, hogy kreatívabb látványt nyújtson. Különleges könyvtartókat is beszerezhetünk, amikkel szebbé és rendszerezettebbé tehetjük a felállított “könyvsorokat”.

Láthatja, hogy nem vicceltünk, amikor azt mondtuk, hogy a gyerekszoba ötletek egész garmadája áll a rendelkezésére, ha úgy dönt, hogy átalakítja a csemetéje birodalmát. Az általunk felsorakoztatott megoldások, lehetőségek akár házilag, saját kezűleg is kivitelezhetőek, nincs más hátra tehát, mint megvalósítani azt, amit elképzelt!